Bereidingswijze
water glucose en het water in een dikke pan en laten koken op een zacht vuurtje ongeveer 10 min (hij is dan ongeveer 120 graden )week de gelatine ,laat de suiker massa nu iets afkoelen en meng de gelatine er nu door samen met de kleurstof en de vanille
klop onder tussen het eiwitjes stijf en spatel deze nu door de koude suiker massa
pak nu een deksel van een koekjes trommel (15 bij 15 cm )of een andere ondiepe schaal en vet deze ligt in met wat zonnebloemolie
giet hier nu de suiker ei massa in en laat alles goed op stijven ,als de spekjes goed stijf zijn er mooie repen of drie hoekjes van snijden
vermeng nu de fijne suiker en de maizena en paneer(doorhalen ) nu de spekjes hier in
bewaren in een afgesloten koekjes trommel
klop onder tussen het eiwitjes stijf en spatel deze nu door de koude suiker massa
pak nu een deksel van een koekjes trommel (15 bij 15 cm )of een andere ondiepe schaal en vet deze ligt in met wat zonnebloemolie
giet hier nu de suiker ei massa in en laat alles goed op stijven ,als de spekjes goed stijf zijn er mooie repen of drie hoekjes van snijden
vermeng nu de fijne suiker en de maizena en paneer(doorhalen ) nu de spekjes hier in
bewaren in een afgesloten koekjes trommel
Vertel iets leuks over dit recept
eigen spekjes maken leuk voor een kinderfeestje
Ingrediƫnten
250 gram kristaalsuiker,1 eetlepel glucose stroop 25 gram blad gelatine 2 1/2 dl water
een paar drupples vanillesmaakstof een druppel kleurstof (rood of groen )
VOOR HET DOORHALEN , 25 gram maizena 25 gram zeer fijne suiker
een paar drupples vanillesmaakstof een druppel kleurstof (rood of groen )
VOOR HET DOORHALEN , 25 gram maizena 25 gram zeer fijne suiker
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Kinderkeuken
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1072595
Homepage ID
1198995
Smaak
Z
Teller
5565
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid