ingemaakte artisjokken

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/05/2004 - 00:07
Bereidingswijze
Maak de artisjokken schoon: snijd de bovenkanten en de stelen af en verwijder alle taaie buitenblaadjes, zodat alleen de harten met de zachte blaadjes overblijven. Leg ze 15 minuten in een kom met koud water waaraan u het citroensap hebt toegevoegd. Breng in een grote pan 2 liter water met de azijn en wat zout aan de kook. Laat de artisjokharten uitlekken en doe ze in het water in de pan. Kook ze 10 minuten. Laat de artisjokharten weer uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Doe ze over in schone inmaakpotten en overgiet ze met olijfolie. Sluit ze en laat ze minstens 2 maanden rusten op een koele, donkere plaats alvorens ze te serveren.




Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
antipasti om je vingers bij af te lekken
Ingrediƫnten
-8 tot 10 kleine artisjokken zonder hooi
-Sap van 1 citroen
-2 l koud water
-8 el witte wijnazijn
-Zout naar smaak
-Extra vergine olijfolie

Leuke tips
een lichte, droge witte wijn (Colli Albani Secco)
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1072349
Homepage ID
1220159
Smaak
H
Teller
3279
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
coccy
Gelegenheid