Bereidingswijze
Doe de paddestoelen in een kommetje, overgiet ze met warm water en laat ze circa 20 minuten weken.
Zet in een grote pan het koude water op met viervijfde van de tomaten, driekwart van de boter en wat zout. Breng het geheel aan de kook en voeg de rijst toe. Laat de rijst onder af en toe omscheppen gaarkoken.
Haal de pan van het vuur. Schep de Parmezaanse kaas en de eieren door de rijst. Spreid het rijstmengsel uit op een grote schaal en laat het afkoelen.
Laat intussen de paddestoelen uitlekken en hak ze fijn. Verhit de resterende boter in een koekenpan en bak hierin de paddestoelen, ui, bleekselderij, het gehakt, de kippenlevertjes en prosciutto 4 tot 5 minuten op een matig vuur.
Voeg de resterende tomaten toe en strooi er zout naar smaak over. Laat het gehaktmengsel afgedekt 20 minuten sudderen op een laag vuur, of tot het dikker wordt. Schep het regelmatig om zodat het niet aanbakt.
Schep een eetlepel rijst op en vorm hiervan een balletje ter grootte van een ei. Maak een kuiltje in het midden en doe hierin een beetje gehakt en een of twee blokjes kaas. Sluit het rijstballetje om de vulling. Maak op deze manier nog meer gevulde rijstballetjes. Rol ze in het vers broodkruim
Verhit de olijfolie in een grote pan tot hij zeer heet is maar niet walmt. Frituur de rijstballetjes rondom goudbruin in de hete olie
Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze direct.
Zet in een grote pan het koude water op met viervijfde van de tomaten, driekwart van de boter en wat zout. Breng het geheel aan de kook en voeg de rijst toe. Laat de rijst onder af en toe omscheppen gaarkoken.
Haal de pan van het vuur. Schep de Parmezaanse kaas en de eieren door de rijst. Spreid het rijstmengsel uit op een grote schaal en laat het afkoelen.
Laat intussen de paddestoelen uitlekken en hak ze fijn. Verhit de resterende boter in een koekenpan en bak hierin de paddestoelen, ui, bleekselderij, het gehakt, de kippenlevertjes en prosciutto 4 tot 5 minuten op een matig vuur.
Voeg de resterende tomaten toe en strooi er zout naar smaak over. Laat het gehaktmengsel afgedekt 20 minuten sudderen op een laag vuur, of tot het dikker wordt. Schep het regelmatig om zodat het niet aanbakt.
Schep een eetlepel rijst op en vorm hiervan een balletje ter grootte van een ei. Maak een kuiltje in het midden en doe hierin een beetje gehakt en een of twee blokjes kaas. Sluit het rijstballetje om de vulling. Maak op deze manier nog meer gevulde rijstballetjes. Rol ze in het vers broodkruim
Verhit de olijfolie in een grote pan tot hij zeer heet is maar niet walmt. Frituur de rijstballetjes rondom goudbruin in de hete olie
Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze direct.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Italiaanse antipasti: Suppli alla Romana: heerlijk!
Ingrediƫnten
-30 gr gedroogde porcini (boleten)
-5 dl koud water
-5 grote, zeer rijpe tomaten, ontveld en kleingesneden
-125 g boter, in blokjes
-Zout naar smaak
-350 g Italiaanse rijst (semifino of fino)
-60 g versgeraspte Parmezaanse kaas
-2 eieren
-1 kleine ui, fijngehakt
-1 stengel bleekselderij, fijngesneden
-150 g rundergehakt
-4 kippenlevertjes, fijngehakt
-60 g prosciutto, fijngesneden
-100 g mozarella, in blokjes van 1 cm
-100 g vers broodkruim
-2 ? l tot 5 dl olijfolie om in te frituren
-5 dl koud water
-5 grote, zeer rijpe tomaten, ontveld en kleingesneden
-125 g boter, in blokjes
-Zout naar smaak
-350 g Italiaanse rijst (semifino of fino)
-60 g versgeraspte Parmezaanse kaas
-2 eieren
-1 kleine ui, fijngehakt
-1 stengel bleekselderij, fijngesneden
-150 g rundergehakt
-4 kippenlevertjes, fijngehakt
-60 g prosciutto, fijngesneden
-100 g mozarella, in blokjes van 1 cm
-100 g vers broodkruim
-2 ? l tot 5 dl olijfolie om in te frituren
Leuke tips
droge witte wijn (Frascati superiori)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1072348
Homepage ID
1220159
Smaak
H
Teller
2512
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid