Bereidingswijze
Zo doe je dat: 1. Laat de cocktailworstjes uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Spreid de plakjes ontbijtspek uit op een snijplank en strooi Provencaalse kruiden over de plakjes. 2. Breek het ei in een diep bord en klop het los. Doe het paneermeel in een ander diep bord. Haal alle blokjes kaas door het ei en daarna door het paneermeel. Zorg dat alle kanten goed bedekt zijn. 3. Rol elk worstje in een plakje spek. Steek aan elke sateprikker 4 worstjes en 3 blokjes kaas. Doe ze om en om. Begin met een worstje. 4. Doe de boter in een koekenpan. Zet de pan op halfhoog vuur en bak de spiezen in ongeveer 4 minuten knapperig, keer ze af en toe om. Dat gaat handig met een vleestang. Serveer er lekker veel patat bij!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
16 cocktailworstjes (blik)
? 16 plakjes gerookt ontbijtspek (korte plakjes voorverpakt
? 2 theelepels gedroogde Provencaalse kruiden
? 1 ei
? 3 eetlepels paneermeel
? 12 stukjes belegen kaas (blokjes zakje a 200 gram)
? 1 eetlepel boter of margarine
? 16 plakjes gerookt ontbijtspek (korte plakjes voorverpakt
? 2 theelepels gedroogde Provencaalse kruiden
? 1 ei
? 3 eetlepels paneermeel
? 12 stukjes belegen kaas (blokjes zakje a 200 gram)
? 1 eetlepel boter of margarine
Hulpmiddelen & keukengerei
satestokjes
? vleestang of spatel
? vleestang of spatel
Leuke tips
Eet een lekkere rauwkostsalade bij de spiezen. Die kun je zelf maken van wortel en witte kool bijvoorbeeld, maar je kunt 'm ook kant-en-klaar kopen.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1072099
Homepage ID
1030044
Smaak
A
Teller
707
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid