Rode bonensmurrie

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 02/03/2004 - 19:11
Bereidingswijze
Zo doe je dat: 1. Was de paprika's en snij ze van boven naar beneden in tweeen. Haal de witte draden met de pitjes (dat zijn de zaadlijsten) eruit. Snij de paprika in reepjes en daarna in stukjes. 2. Verwarm de olie in een pan op laag vuur. Doe de spekjes erbij, zet het vuur halfhoog en bak ze lekker knapperig in ongeveer 2 minuten. Doe de paprikastukjes erbij en bak ze op laag vuur ongeveer 5 minuten mee. Roer er regelmatig in met een houten lepel. 3. Doe de bonen in tomatensaus erbij en roer alles nog 1 minuut goed door elkaar. 4. Schep de bonen half op de frieten en strooi een lepel geraspte kaas over elk bord. Smakelijk!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
? 1 rode paprika
? 2 eetlepels olie
? 1 bakje magere spekreepjes (van duoverpakking)
? 1 pot witte bonen in tomatensaus (360 gram)
? 4 eetlepels geraspte jonge kaas
Leuke tips
Eet de 'Rode bonensmurrie' lekker met vissticks!
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1072097
Homepage ID
1030044
Smaak
H
Teller
1136
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kuyerelfrink
Gelegenheid