Bereidingswijze
Doe de boter en de suiker in een kom. Klop met de mixer het mengsel heel wit en cremig in 10 minuten. Roer de cacao glad met 3-4 eetlepels van de koffieroom. Klop dit door de creme.
Breek de eieren een voor een in een beker en klop ze door het botermengsel. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en spatel het met een grote lepel door het mengsel, je mag geen bloem meer zien. Verdeel het deeg over de ingevette springvormen. Strijk de bovenkant van het deeg glad. Zet de vormen in de oven. Temper bij een heteluchtoven de warmte tot 175 C. bak de taartbodems in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Ze zijn dan mooi gerezen en laten los van de rand van de vorm.
Maak intussen een roze glazuur. Zeef het poedersuiker. Roer er met een mes 2 eetlepels bessensap door. Roer het glazuur glad en glanzend, voeg eventueel nog 1 eetlepel sap erdoor als het te dik blijft. Neem de vormen met de ovenwanten aan, uit de oven.
Verwijder de rand van de springvorm. Maak met een pannenkoekmes de deegbodem los van de papieren bodem. Leg de bodems op een rooster en laat ze afkoelen.
Breek de eieren een voor een in een beker en klop ze door het botermengsel. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en spatel het met een grote lepel door het mengsel, je mag geen bloem meer zien. Verdeel het deeg over de ingevette springvormen. Strijk de bovenkant van het deeg glad. Zet de vormen in de oven. Temper bij een heteluchtoven de warmte tot 175 C. bak de taartbodems in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Ze zijn dan mooi gerezen en laten los van de rand van de vorm.
Maak intussen een roze glazuur. Zeef het poedersuiker. Roer er met een mes 2 eetlepels bessensap door. Roer het glazuur glad en glanzend, voeg eventueel nog 1 eetlepel sap erdoor als het te dik blijft. Neem de vormen met de ovenwanten aan, uit de oven.
Verwijder de rand van de springvorm. Maak met een pannenkoekmes de deegbodem los van de papieren bodem. Leg de bodems op een rooster en laat ze afkoelen.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ben je jarig nodig dan de vriendjes en vriendinnetjes van het feestvarken uit om niet alleen maar taart te komen eten, maar om deze eerst zelf te komen bakken.
Ingrediƫnten
175 gram boter of margarine,
175 gram bruine suiker,
45 gram cacao,
1/8 liter koffieroom,
3 eieren,
175 gram zelfrijzend bakmeel,
100 gram poedersuiker,
2 eetlepels rode bessensap,
1 beker chocoladepasta of chocolade-hazelnootpasta,
Naar keuze: chocoladevlokken of vlokkenfeest, chocoladehagelslag, smarties.
175 gram bruine suiker,
45 gram cacao,
1/8 liter koffieroom,
3 eieren,
175 gram zelfrijzend bakmeel,
100 gram poedersuiker,
2 eetlepels rode bessensap,
1 beker chocoladepasta of chocolade-hazelnootpasta,
Naar keuze: chocoladevlokken of vlokkenfeest, chocoladehagelslag, smarties.
Hulpmiddelen & keukengerei
2 springvormen van 18 cm doorsnee.
Leuke tips
Bestrijk de onderste taart lekker dik met chocolade (hazelnoot) pasta. Maak het pannenkoekmes warm onder de hete kraan. Schep het roze glazuur bovenop de sandwichtaart en strijk het met het warme mes meteen uit. Bestrooi naar keuze.
Bereidngstijd circa (inclusief bakken en glazuur maken), afkoeltijd: 1 uur versiertijd: circa 15 minuten.
Bereidngstijd circa (inclusief bakken en glazuur maken), afkoeltijd: 1 uur versiertijd: circa 15 minuten.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1071430
Homepage ID
107064
Smaak
Z
Teller
1076
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Neem de boter en eieren minstens 2 uur van te voren uit de koelkast. Gebruik twee springvormen van 18 cm doorsnee. Teken op bakpapier twee cirkels rondom de vorm en knip ze uit. Vet de vormen in en leg op beide bodems een cirkel van bakpapier. Klem de randen er weer op. Vet ook de papieren bodem in. Verwarm de oven voor op 200 C.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid