Bereidingswijze
maak een kruimeldeeg en laat deze 30 min rusten in de koeling
rol het deeg dun uit en steek er rondjes uit bak deze rondjes goud bruin
en laat ze af koelen
doe de suiker met het water in een pan en kook de suiker
tot 121 graden
klop onder tussen de eiwitten met een een machine stijf (hand mixer ) tot dat je als je een lepel er door haal er een puntje aan heb
blijf nu de eiwitten kloppen maar giet er kleine beetjes van de warme suiker stroop bij als al de suiker stroop er in zit blijven kloppen tot het eiwit weer koud is (kan wel ff duren )
als het koud is de ei massa in een spuit zak doen zonder spuitmondje verdeel nu de koekjes over een schaal en spuit op ieder koekje een hoopje eischuim
en zet de schaal in de vriezer tot dat ze goed koud zijn (ze bevriezen niet )
smelt nu de chocolade in een klein pannetje boven water tot ongeveer 36 graden (als je de chocolade mooi vloeibaar wil hebben doe er dan een beetje cacaoboter bij of een klein stukje hard frituurvet
haal nu de koekjes uit de vriezer en zet ze op een rekje
met daar onder een bord neem nu een kleine pollepel(of sauslepel )en giet in een beweging wat vloeibare chocolade over het eiwit zo dat alles bedekt is het teveel aan chocolade loopt er langs dan op het bord en kan je weer gebruiken
voor de volgende ,zet de negerzoenen weer even terug in de vriezer tot de chocolade hard is en nu zijn ze klaar voor gebruik
mocht je nog wat eiwit over hebben doe dat dan in een goed sluitbare doos en is een paar dagen houdbaar
doe de negerzoenen ook in een goedsluitbare doos zijn ook een paar dagen houdbaar
rol het deeg dun uit en steek er rondjes uit bak deze rondjes goud bruin
en laat ze af koelen
doe de suiker met het water in een pan en kook de suiker
tot 121 graden
klop onder tussen de eiwitten met een een machine stijf (hand mixer ) tot dat je als je een lepel er door haal er een puntje aan heb
blijf nu de eiwitten kloppen maar giet er kleine beetjes van de warme suiker stroop bij als al de suiker stroop er in zit blijven kloppen tot het eiwit weer koud is (kan wel ff duren )
als het koud is de ei massa in een spuit zak doen zonder spuitmondje verdeel nu de koekjes over een schaal en spuit op ieder koekje een hoopje eischuim
en zet de schaal in de vriezer tot dat ze goed koud zijn (ze bevriezen niet )
smelt nu de chocolade in een klein pannetje boven water tot ongeveer 36 graden (als je de chocolade mooi vloeibaar wil hebben doe er dan een beetje cacaoboter bij of een klein stukje hard frituurvet
haal nu de koekjes uit de vriezer en zet ze op een rekje
met daar onder een bord neem nu een kleine pollepel(of sauslepel )en giet in een beweging wat vloeibare chocolade over het eiwit zo dat alles bedekt is het teveel aan chocolade loopt er langs dan op het bord en kan je weer gebruiken
voor de volgende ,zet de negerzoenen weer even terug in de vriezer tot de chocolade hard is en nu zijn ze klaar voor gebruik
mocht je nog wat eiwit over hebben doe dat dan in een goed sluitbare doos en is een paar dagen houdbaar
doe de negerzoenen ook in een goedsluitbare doos zijn ook een paar dagen houdbaar
Aantal personen
30.00
Vertel iets leuks over dit recept
samen met de kinderen negerzoenen maken
een middag vol pret
een middag vol pret
Ingrediƫnten
VOOR de BODEMS(hard wenerdeeg )
300 gram bloem,100 gram witte basterd suiker200 gram boter 1 gram citroenrasp
1 ei
DEVULLING,(italiaans eischuim )
120 gram suiker 3 eiwitten 30 ml water
een paar repen chocolade
300 gram bloem,100 gram witte basterd suiker200 gram boter 1 gram citroenrasp
1 ei
DEVULLING,(italiaans eischuim )
120 gram suiker 3 eiwitten 30 ml water
een paar repen chocolade
Hulpmiddelen & keukengerei
een goede pan voor het suiker koken een een temperatuur meter
een spuitzak
bak blik rekje
een spuitzak
bak blik rekje
Leuke tips
leuk voor op een kinderfeestje
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1071163
Homepage ID
1198995
Smaak
R
Teller
4078
Drank
Uit
Bookmarked
19
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid