prei stampot

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/28/2004 - 00:24
Bereidingswijze
Kook de de aardappelen 4 minuten op 120 C, voeg daarna de prei erbij voor 4 minuten.Laat de prei uitlekken in de vergiet.

Maak stampot van de aardappelen met de melk en de boter (marg), voeg eraan toe peper en zout, daarna de monchou en de lenteuiensoeppoeder.
Mix alles goed door elkaar in de diepe stoomovenpan.Voeg daarna de spekblokjes en de prei toe.

Zet de diepe pan weer 2 minuten terug in de steamer op 120 C, met de deksel op de pan.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk zacht smakend stampotje
Ingrediƫnten
  • 1 kilo aardappelen, geschild
  • 3 preien, schoongemaakt en heel fijn gesneden
  • 100 g spek, kleingesneden
  • 100 g monchou
  • 4 el lenteuitjessoeppoeder uit een pakje
  • boter
  • ong. 2 dl melk
  • peper en zout
  • Hulpmiddelen & keukengerei
    steamer, 3 open stoombakjes, 1 diepe dichte stoompan, de steamer deksel,een vergiet een stamper, en evt. mixer
    Bereidingstijd
    10-20 min
    Keuken
    Zwitsers
    Soort gerecht / gang
    Hoofdgerecht
    Recept ID
    1070793
    Homepage ID
    1201245
    Smaak
    R
    Teller
    5134
    Waardering aantal
    1
    Waardering
    8
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    15
    Aantal reacties
    1
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    bak de spekblokjes op een matig vuurtje
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    helenben
    Gelegenheid