Bereidingswijze
Kook de de aardappelen 4 minuten op 120 C, voeg daarna de prei erbij voor 4 minuten.Laat de prei uitlekken in de vergiet.
Maak stampot van de aardappelen met de melk en de boter (marg), voeg eraan toe peper en zout, daarna de monchou en de lenteuiensoeppoeder.
Mix alles goed door elkaar in de diepe stoomovenpan.Voeg daarna de spekblokjes en de prei toe.
Zet de diepe pan weer 2 minuten terug in de steamer op 120 C, met de deksel op de pan.
Maak stampot van de aardappelen met de melk en de boter (marg), voeg eraan toe peper en zout, daarna de monchou en de lenteuiensoeppoeder.
Mix alles goed door elkaar in de diepe stoomovenpan.Voeg daarna de spekblokjes en de prei toe.
Zet de diepe pan weer 2 minuten terug in de steamer op 120 C, met de deksel op de pan.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk zacht smakend stampotje
Ingrediƫnten
Hulpmiddelen & keukengerei
steamer, 3 open stoombakjes, 1 diepe dichte stoompan, de steamer deksel,een vergiet een stamper, en evt. mixer
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Zwitsers
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1070793
Homepage ID
1201245
Smaak
R
Teller
5134
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
bak de spekblokjes op een matig vuurtje
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid