Bereidingswijze
Doe de bulghur in een kom en giet er zoveel kokend water over dat de bulghur onder staat. Laat 10 minuten staan. Giet daarna zo nodig overtollig water af.
Doe het rundergehakt in een kom en maak het los met een vork
Doe de ui en peterselie in een keukenmachine of klender en draai 20 seconde. Schep dit mengsel vervolgens door het gehakt. (Je kan het ook op de hand heel fijn snijden)
Schep er dan de tomatenpuree en geraspte Parmenzaanse kaas door en bestrooi royaal met zout en peper. Schep er de uitgelekte bulgur door.
Bind het mengsel met het losgeklopte ei. Vorm het gehaktmengsel met je handen tot 4 burgers. Grilleer de burgers 8 tot 10 minuten per kant onder een middelhoog ingestelde grill, of tot ze volledig gaar zijn.
Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en leg een hamburger en wat slabladen op de onderste helft. Leg een plakje kaas op elke burger en schik de bogenste helft van de broodjes erop.
Doe het rundergehakt in een kom en maak het los met een vork
Doe de ui en peterselie in een keukenmachine of klender en draai 20 seconde. Schep dit mengsel vervolgens door het gehakt. (Je kan het ook op de hand heel fijn snijden)
Schep er dan de tomatenpuree en geraspte Parmenzaanse kaas door en bestrooi royaal met zout en peper. Schep er de uitgelekte bulgur door.
Bind het mengsel met het losgeklopte ei. Vorm het gehaktmengsel met je handen tot 4 burgers. Grilleer de burgers 8 tot 10 minuten per kant onder een middelhoog ingestelde grill, of tot ze volledig gaar zijn.
Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en leg een hamburger en wat slabladen op de onderste helft. Leg een plakje kaas op elke burger en schik de bogenste helft van de broodjes erop.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Er gaat niets boven een zelfgemaakte kaasburger. Deze burger, aangemaakt met voedzame bulghur en geserveerd met frites, is een feestmaaltijd voor het hele gezin.
Ingrediƫnten
75 g. bulghur
225 g. rundergehakt
1 ui
1 eetl. gehakte verse peterselie
1 eetl. tomatenpuree
1 eetl. versgeraspte Parmezaanse kaas
1 ei, losgeklopt
4 hamburgerbroodjes, licht geroosterd
slabladen
4 plakken kaas
zout en versgemalen zwarte peper
patates frites en tomatenketchup
takjes verse peterselie ter garnering
225 g. rundergehakt
1 ui
1 eetl. gehakte verse peterselie
1 eetl. tomatenpuree
1 eetl. versgeraspte Parmezaanse kaas
1 ei, losgeklopt
4 hamburgerbroodjes, licht geroosterd
slabladen
4 plakken kaas
zout en versgemalen zwarte peper
patates frites en tomatenketchup
takjes verse peterselie ter garnering
Hulpmiddelen & keukengerei
Bulgur
Wordt ook wel geschreven als: boelgoer, bulgar, bourgori, burghul. Bulgur zijn tarwekorrels die gedroogd en grof gemalen of gebroken worden. Soms worden de korrels eerst in water geweekt.
Het is Turks dus zal wel in een turkse winkel te koop zijn.
Wordt ook wel geschreven als: boelgoer, bulgar, bourgori, burghul. Bulgur zijn tarwekorrels die gedroogd en grof gemalen of gebroken worden. Soms worden de korrels eerst in water geweekt.
Het is Turks dus zal wel in een turkse winkel te koop zijn.
Leuke tips
Serveer met frites en tomatenketchup en garneer met peterselie.
BRON:De beste keukens
Huiselijke recepten uit de hele verenigde staten door Anna magruder
BRON:De beste keukens
Huiselijke recepten uit de hele verenigde staten door Anna magruder
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1070455
Homepage ID
842511
Smaak
H
Teller
3393
Drank
Uit
Bookmarked
24
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid