Bereidingswijze
Wrijf de tong in met zout en leg deze in de schaal. Sprenkel er de olie en witte wijn over.
Wrijf in een vijzel 1 teentje knoflook, de safraan, ansjovisjes, walnoten en amandelen fijn.
Roer er zoveel water door tot er een dik papje ontstaat en bestrijk hiermee de vis. Strooi het paneermeel erover en dek de schaal met aluminiumfolie af. Stoof de vis in circa 30 min. in de oven bijna gaar. Verwijder de folie en gratineer de vis in circa 10 min. goudbruin
Wrijf in een vijzel 1 teentje knoflook, de safraan, ansjovisjes, walnoten en amandelen fijn.
Roer er zoveel water door tot er een dik papje ontstaat en bestrijk hiermee de vis. Strooi het paneermeel erover en dek de schaal met aluminiumfolie af. Stoof de vis in circa 30 min. in de oven bijna gaar. Verwijder de folie en gratineer de vis in circa 10 min. goudbruin
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een ovenschotel van zeeduivel bestreken met gevijzelde noten.
Ingrediƫnten
1 grote ui
2 teentjes knoflook
15 gr. peterselie
1 schoongemaakte zeeeduivel a 800 gr.
zout
2 eetl. olie
1/2 dl. droge witte wijn
plukje safraan
4 ansjovisjes uit blik
4 gepelde walnoten
4 blanke mandelen
3 eetlepels paneermeel
1 citroen
2 teentjes knoflook
15 gr. peterselie
1 schoongemaakte zeeeduivel a 800 gr.
zout
2 eetl. olie
1/2 dl. droge witte wijn
plukje safraan
4 ansjovisjes uit blik
4 gepelde walnoten
4 blanke mandelen
3 eetlepels paneermeel
1 citroen
Hulpmiddelen & keukengerei
Ovenvaste schaal
Leuke tips
Garneer de vis met 1 citroen in schijfjes.
Serveer met frites of aardappelkroketjes.
Serveer met frites of aardappelkroketjes.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
107
Homepage ID
305
Smaak
N
Teller
847
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor tot 175 graden.
Hak de ui en 1 teentje knoflook in stukjes. Strooi deze in een met boter ingevette ovenschaal.
Hak de ui en 1 teentje knoflook in stukjes. Strooi deze in een met boter ingevette ovenschaal.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht