Bereidingswijze
snij de koude boter in blokjes en vermeng deze met de bloem zout en de cayennepeper (niet kneden )voeg nu het water toe en maak er een deegbal van ,laat het deeg 2 uur rusten in de koeling ,rol nu het deeg uit tot een langwerpige lap op een bebloemde werkbank snij er twee gelijke delen van
snij de ansjovis zeer fijn ,bestrijk nu de plakken met de gesmoltenboter en smeer de anjovis daaroverheen en strooi er de kaas overheen ,rol nu het deeg op en plaats het nog 1 uur in de koelkast haal en snij er dunne plakjes van en plaats deze op een beboterde bakblik en bak ze in een voorverwarmde hete oven in ongeveer 13 min goud bruin
snij de ansjovis zeer fijn ,bestrijk nu de plakken met de gesmoltenboter en smeer de anjovis daaroverheen en strooi er de kaas overheen ,rol nu het deeg op en plaats het nog 1 uur in de koelkast haal en snij er dunne plakjes van en plaats deze op een beboterde bakblik en bak ze in een voorverwarmde hete oven in ongeveer 13 min goud bruin
Aantal personen
15.00
Vertel iets leuks over dit recept
lekker als borrelhap
Ingrediƫnten
100 gram bloem,snufje zout 1 theelepel mosterdpoeder 1 mespuntje cayennepeper,60 gram koude boter
3eetlepels water,2eetlepels gesmolten boter
3 kleine blikjes ansjovisfilets
30 gram geraspte belegen kaas
3eetlepels water,2eetlepels gesmolten boter
3 kleine blikjes ansjovisfilets
30 gram geraspte belegen kaas
Leuke tips
lekker als borrelhap
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1069693
Homepage ID
1198995
Smaak
A
Teller
2379
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid