Wortel-courgettebeignets

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/14/2004 - 09:34
Bereidingswijze
Verhit een flinke laag olie in de koekenpan. Schep er bergjes beslag in. Laat ze in een paar minuten bruin bakken aan beide zijden.
Vertel iets leuks over dit recept
Een Turkse lekkernij, die koud wordt gegeten. Lekker op een buffet of bij de borrel of gewoon voor de lekkere trek! Een recept van Sylvia Witteman uit de Volkskrant.
Ingrediƫnten
2 kleine harde courgettes (samen ? 500 gr) -
1 ui - 1 kopje gezeefde bloem - ee handvol worteltjes - 4 eieren - olijfolie - 1 theelepel gemalen komijn (djinten) - eventueel een stukje verkruimelde (? 50 gr) feta - wat citroensap
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan
Leuke tips
Lekker met een dipje van dikke joghert of zure room met knoflook of kleingesneden citroenmelisse of munt.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Turks
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1068635
Homepage ID
886977
Smaak
A
Teller
949
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Rasp de worteltjes, ui en courgette grof. Strooi er wat zout op en laat de groenten in een vergiet ? 1/2 uur staan. Druk hierna het vocht er goed uit. Doe de groentenrasp in een kom. Vermeng met de bloem, eieren, zout en pepr, gemalen komijn en een flinke scheut olijfolie. Roer alles tot een dik beslag.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pwiggers
Gelegenheid