Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snijd ze in fijne schijfjes. Laat ze gedurende 20 min weken in koud water met een beetje azijn. Laat ze uitlekken en droog ze zorgvuldig. Laat ze nog een 10 min in de open lucht liggen op keukenpapier, zodat ze echt goed droog zijn. Verwarm de frituurketel tot 180?. Leg een handjevol aardappelschijfjes in de olie en houd de stukjes uit elkaar met een vork, zodat ze niet kleven. Doe zo verder tot alle aardappelschijfjes opgewerkt zijn. Laat de chips uitlekken op keukenpapier. Verdeel ze over 2 kommen. Strooi over de ene zout en over de andere zout en paprika. Goed omschudden.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
- 8 grote, stevige aardappelen
- een scheutje azijn
- zout
- paprikapoeder
- frituurolie
- een scheutje azijn
- zout
- paprikapoeder
- frituurolie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Kinderkeuken
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1066555
Homepage ID
1190568
Smaak
A
Teller
889
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid