Bereidingswijze
In olie gehakt, ui, champignons, wortle en laurier 8 tot 10 minuten al omscheppend bakken. Bloem en tomatenpuree toevoegen en twee minuten meebakken. Bouillon erdoor roeren en aan de kook brengen. Afgedekt ongeveer 25 minuten laten stoven.
Aardappels met zout in ongeveer 30 minuten gaar koken, afgieten en met boter en melk pureren.
Oven voorverwarmen op 200 graden. Laurierblad verwijderen en vlees/groentemengsel op smaak brengen met zout en peper. In vorm scheppen. Afdekken met aardappelpuree. Met kaas bestrooien. De pie in het midden van de oven 15 tot 20 minuten bakken.
Aardappels met zout in ongeveer 30 minuten gaar koken, afgieten en met boter en melk pureren.
Oven voorverwarmen op 200 graden. Laurierblad verwijderen en vlees/groentemengsel op smaak brengen met zout en peper. In vorm scheppen. Afdekken met aardappelpuree. Met kaas bestrooien. De pie in het midden van de oven 15 tot 20 minuten bakken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een hartige gehakt/groente taart
Ingrediƫnten
2 eetlepels olie, 450 gram runder- of lamsgehakt, 1 grote fijngesneden ui, 50 gram in plakjes gesneden champignons, 2 in plakjes gesneden worteltjes, 1 blaadje laurier, 2 eetlepels bloem, 1 eetlepel tomatenpuree, 3 dl kruidenboulillon (tablet), 700 gram geschilde en in stukjes gesneden aardappel, zout en peper, 25 gram boter of margarine, 1/2 dl melk, 50 gram belegen of cheddarkaas (grof geraspt)
Hulpmiddelen & keukengerei
ronde ovenschaal van 1,7 liter
Leuke tips
Lekker met groene salade.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
106592
Homepage ID
1140
Smaak
P
Teller
492
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht