BRU

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/17/2003 - 00:06
Bereidingswijze
Doe de melk, de suiker en de rozijnen samen in een stevige pot en laat dit zeer goed al roerend opwarmen.
Als het bijna kookt, het vuur uitdraaien en de bloem in roeren tot een zo vast mogelijke massa, zonder klonters! (evt een tweede persoon laten meehelpen).
Terwijl het nog heet heeft, de pot in een kleiner modelpot doen, goed aandrukken zodat je de volgende dag na het uithalen van het deeg daarvan mooie sneden kan afsnijden.
De sneden van ? 1 cm bakken in boter op een niet te hoog vuur.
Warm te eten, zelfs koud ook.
Aantal personen
7.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een vooraf klaar te maken dikke deeg om te bakken.
Ingrediƫnten
- ? 3/4 kg gewone witte bloem
- 1 lit Melk
- 250 gr Rozijnen
- 2 soeplepels Suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
- Pot om stevig vast te kunnen houden
- Voorkeur een stevige houten lepel
- Een modelpot
Volgende dag:
- een braadpan
- een broodmes
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1065706
Homepage ID
361607
Smaak
A
Teller
721
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
leukerd_a
Gelegenheid