Kipfilet met spinazie

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/16/2003 - 23:22
Bereidingswijze
Verdeel de spinazie over 4 borden. Leg op elk portie spinazie een kipfilet. Breng de saus in de pan op smaak met citroensap, zout en peper. Giet de saus over de kipfilets.
Afbeelding
Kipfilet met spinazie
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
4 enkele kipfilets - 2 eetlepels bloem - 3 eieren - 3 eetlepels broodkruim - zout en peper - 4 eetlepels boter - 150 ml. kippenbouillon - 2 eetlepels citroensap - Voor de spinazie : 500 gram bladspinazie - 2 eetlepels boter - zout en peper - geraspte nootmuskaat
Leuke tips
Serbeer direct met gekookte rijst en gesmoorde worteltjes.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1065703
Homepage ID
1077555
Smaak
N
Teller
1290
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Spoel de kipfilets af en dep ze droog. Doe de bloem op een bord en klop in een tweede bord de eieren los. Doe het broodkruim op een derde bord. Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Wentel ze dan door de bloem, eieren en broodkruim. Was de spinazie grondig. Doe de blaadjes met aanhangend vocht in een ruime pan en laat de spinazie kort op hoog vuur slinken. Doe de boter bij de spinazie en breng het op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
luckyjo
Gelegenheid