Creme brulee.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/01/2003 - 15:02
Bereidingswijze
Klop de eidooiers met de suiker.Kook de melk met de room en het opengesneden vanillestokje.Giet dit kokende mengsel op de eidooiers met suiker en laat afkoelen.Giet het mengsel in kommetjes en bak de creme gedurende 45 min. au bain marie op 145*.Laat vervolgens afkoelen.Bestrooi met bruine suiker en plaats nog even onder de grill.TIP:Giet het warme water voor het au bain marie pas in de bakplaat als deze in de oven staat,want voordien bestaat er kans op morsen in de potjes en dan is alles mislukt.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
6 eidooiers,95 gr suiker,1/2 liter melk,1/2 liter room,1 vanillestokje,bruine suiker.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1063738
Homepage ID
1208527
Smaak
Z
Teller
627
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
staerencarine
Gelegenheid