Ei-kevertje.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/01/2003 - 12:20
Bereidingswijze
De eieren koken gedurende 10 minuten en laten schrikken in koud water.

Onderaan, in de lengte, een plakje wegsnijden.

De tomaat in vieren snijden en de zaadjes verwijderen. Langs de kroonzijde in elk partje een V-vormige insnijding van 2 tot 3 centimeter maken. Deze partjes over de eieren leggen. Met een rietje rondjes duwen uit het afgesneden eiwit en op de lieveheersbeestjes schikken.

Een tweede keversoort maken met witloofblaadjes. Ze per 2 als vleugels op de resterende eieren schikken.

Elke kever krijgt 2 bieslookantennes.

Een tomatenvinaigrette maken. Het tomatenvlees in kleine stukjes snijden en het sap zeven. De mosterd met de azijn roeren en langzaam de olie bijvoegen. Vervolgens de tomatenstukjes, het tomatensap en het gehakte bieslook toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout.

Op een mooie ronde schaal wat saus gieten en hierop de kevertjes schikken. Afwerken met enkele blaadjes sla.

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
8 eieren
1 tomaat
1 stronkje witloof
16 sprietjes bieslook
2 tomaten
1 eetlepel mosterd
8 cl olijfolie (extra vierge)
2 cl wijnazijn (wit)
2 eetlepels bieslook (fijngehakt)
peper
zout

Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Kinderkeuken
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1063710
Homepage ID
1195515
Smaak
A
Teller
3087
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
basma95
Gelegenheid