Bereidingswijze
Bladerdeeg uitspreiden en laten ontdooien. Intussen kun je de bakplaat invetten. Splits de eieren en rooer het kaasmengsel door het eiwit. Verwarm de oven op 200 graden Celsius. Bestuif het aanrecht met bloem en vrom van 6 plakjes bladerdeeg een rechthoekige lap van 20 bij 40 cm. Leg de randen ongeveer 1/2 cm over elkaar. Rol met een deegroller het bladerdeeg iets uit.
Op helft van bladerdeeg in lengterichting 1/3 deel van het kaasmengsel scheppen. Druk de helft van de sperziebonen in de lengte in het kaasmengsel. Schenk weer 1/3 van het kaasmengsel erop en strijk het glad. Druk de rest van de bonen in het kaasmengsel (weer in de lengte). Schep de rest van het kaasmengsel erop en strijk het glad. Vouw het bladerdeeg over het kaasmengsel en druk de naden goed dicht. Leg de taart op de bakplaat en snij takjes en blaadjes uit de rest van het bladerdeeg. Leg deze op de taart en druk ze licht aan. Bestrijk het bladerdeeg met de eierdooier. De taart een richel onder het midden van de oven in 35 minuten goudbruin bakken. Was en droog de krulandijvie en bekleed een platte schaal ermee. Neem de taart uit de oven en laat hem ongeveer 5 minuten staan. Snij de taart in 12 stukken en leg ze op de sla.
Op helft van bladerdeeg in lengterichting 1/3 deel van het kaasmengsel scheppen. Druk de helft van de sperziebonen in de lengte in het kaasmengsel. Schenk weer 1/3 van het kaasmengsel erop en strijk het glad. Druk de rest van de bonen in het kaasmengsel (weer in de lengte). Schep de rest van het kaasmengsel erop en strijk het glad. Vouw het bladerdeeg over het kaasmengsel en druk de naden goed dicht. Leg de taart op de bakplaat en snij takjes en blaadjes uit de rest van het bladerdeeg. Leg deze op de taart en druk ze licht aan. Bestrijk het bladerdeeg met de eierdooier. De taart een richel onder het midden van de oven in 35 minuten goudbruin bakken. Was en droog de krulandijvie en bekleed een platte schaal ermee. Neem de taart uit de oven en laat hem ongeveer 5 minuten staan. Snij de taart in 12 stukken en leg ze op de sla.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gekookte boontjes in een pittig mengsel van roomkaas en Griekse schapekaas. Verpakt in bladerdeeg.
Ingrediƫnten
400 gram sperziebonen, 1/ citroen, 300 gram fetakaas, 300 gram verse roomkaas, 1/2 theelepel paprikapoeder, peper, 8 blaadjes diepvries bladerdeeg, 2 eieren, 1 1/2 eetlepel bloem, 8 blaadjes krulandijvie.
Leuke tips
Lekker met tomatensla.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
106351
Homepage ID
1140
Smaak
P
Teller
2177
Drank
Uit
Bookmarked
42
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Sperciebonen afhalen en wassen. In pan met weinig water sperziebonen ongeveer 10 minuten koken. Afgieten en laten afkoelen. Citroen uitpersen. In een kom de fetakaas fijnpraken en 2 eetelepels citroensap, de roomkaas en de paprikapoeder er door heen roeren. Op smaak brengen met peper. Zet het zolang afgedekt in de koelkast.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht