Bereidingswijze
de olie in een pan verhitten en de pruimen net zo lang bakken tot het spekplakje goed knapperig is
op een schaal schikken
op een schaal schikken
Vertel iets leuks over dit recept
met de feestdagen in zicht is er weer de vraag welk borrelhapje deze keer?
Ingrediƫnten
een glas rode port om de pruimen te laten marineren
-een drietal ontpitte pruimen
per persoon:een drietal amandelen
per persoon een drietal flinterdunne plakjes gerookt spek
wat olie
-een drietal ontpitte pruimen
per persoon:een drietal amandelen
per persoon een drietal flinterdunne plakjes gerookt spek
wat olie
Hulpmiddelen & keukengerei
houten cocktailprikkers
Leuke tips
tijm en rozemarijn fijnhakken en op het spek strooien voor het wikkelen
in plaats van pruimen kan je ook dadels gebruiken
in plaats van pruimen kan je ook dadels gebruiken
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1061683
Homepage ID
1055738
Smaak
A
Teller
1683
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
de pruimen een nachtje in de port laten marineren
de pruimen goed laten uitlekken
elke ontpitte pruim vullen met een amandel
om elke pruim een plakje spek winden
vastmaken met een houten prikker
de pruimen goed laten uitlekken
elke ontpitte pruim vullen met een amandel
om elke pruim een plakje spek winden
vastmaken met een houten prikker
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid