Bereidingswijze
Klop het eimengsel geleidelijk door het bloem-mengsel zodat een vrij stevig beslag ontstaat. Schep het beslag in de ingevette muffinvorm of in de papieren cakevormpjes. Versier de muffins eventueel met een kruidnootje. Bak de muffins in het midden van de oven in ongeveer 20 min. gaar en lichtbruin.
Versier de muffins met een kruidnootje.
Versier de muffins met een kruidnootje.
Afbeelding
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Speciale muffins voor Sinterklaas. Heel lekker als ze vers zijn! De speculaaskruiden combineren heel goed met de anijs. Wel zo snel mogelijk opeten. Twee dagen laten vonden we de muffins niet meer zo lekker. Iets om te weten!
Ingrediƫnten
250 gr bloem - 1 1/2 tl bakpoeder - zout - 100 gr witte basterdsuiker - 10 gr speculaaskruiden - 4 tl gestampte muisjes - 3 eieren - 1 1/2 dl melk - 4 el gesmolten boter of margarine
( eventueel een paar kruidnootjes en poedersuiker)
( eventueel een paar kruidnootjes en poedersuiker)
Hulpmiddelen & keukengerei
Muffinvorm of 12 papieren cakevormpjes
Leuke tips
Bestrooi de muffins voor het opdienen met wat poedersuiker.
Lekker met Sinterklaas.
Lekker met Sinterklaas.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1061416
Homepage ID
886977
Smaak
Z
Teller
1691
Bron
aangepast recept Tip Culinair
Drank
Uit
Bookmarked
24
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng bloem, bakpoeder en mespuntje zout. Meng suiker, speculaaskruiden en gestampte muisjes hierdoor. Klop de eieren los met melk en gesmolten boter.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid