Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 graden. Bladerdeeg ontdooien. Uitrollen op met bloem bestoven aanrecht tot lap van 15 x 60 cm. In het midden van de lap het notenmengsel leggen. Deeglap erover vouwen. Randen bestrijken met water. Goed aandrukken. Letter vormen. Met naad naar beneden op bakpapier op bakplaat leggen. B3estrijken met los geklopt ei. Afgedekt in koelkast half uur rusten!
In midden oven ongeveer 20 minuten goudbruin bakken. Eventueel afdekken met aluminiumfolie als de letter te bruin wordt.
In midden oven ongeveer 20 minuten goudbruin bakken. Eventueel afdekken met aluminiumfolie als de letter te bruin wordt.
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een letter vol noten en dadels met een knapperig korstje van bladerdeeg.
Ingrediƫnten
250 gr gemengde gezouten noten - 50 gr dadels - 2 eieren - 100 gr roomkaas - mespunt kerriepoeder - zout, peper - 6 plakjes diepvries bladerdeeg - 2 el bloem
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier - bakplaat
Leuke tips
Lekker bij de Sinterklaasborrel.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1061411
Homepage ID
886977
Smaak
H
Teller
1616
Bron
Tip 12-89
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Helft noten fijnhakken, andere helft grof hakken. Pitten uit dadels verwijderen en dadels in stukjes snijden. Eieren los kloppen. Roomkaas fijn prakken en noten, dadels, helft los geklopte ei, kerrie, peper en zout erdoor roeren.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid