Bereidingswijze
Leg op een vel aluminiumfolie ingevette vormpjes (hartjes, sterretjes, rondjes) zonder bodem.Meng alle ingredienten in een geemailleerde pan goed door elkaar met een lepel. Zet de pan op een laag vuur en roer goed totdat alle suiker is opgelost. Blijf roeren totdat het mengsel wat dikker wordt. Zodra je merkt dat het mengsel tijdens het roeren wat gaat slepen, zet je het vuur uit. Blijf roeren totdat de luchtbellen verdwenen zijn. Doe er een klontje boter bij en roer dit er snel doorheen. Giet daarna het mengsel in de vormpjes en laat het opstijven. Zodra er verkleuringen optreden kun je de vormpjes op hun kant zetten zodat de massa sneller afkoelt.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
6 eetlepels slagroom -
2 eetlepels melk -
1 zakje vanillesuiker of het merg van een stokje - 280 gram witte basterdsuiker
2 eetlepels melk -
1 zakje vanillesuiker of het merg van een stokje - 280 gram witte basterdsuiker
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1061380
Homepage ID
1077555
Smaak
N
Teller
307
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid