Bereidingswijze
Verwarm eerst het water met de schil, de kaneelstokjes en de kruidnagels, totdat het bijna kookt. Voeg dan de suiker en de cognac toe. Giet dit mengsel door een zeef in een kom. Voeg de rode wijn toe. Laat het op een zacht pitje langzaam weer warm worden. Strooi het kaneelpoeder over de drank en giet de port erbij. Voor het opdienen de nootmuskaat in de glazen raspen. Schenk de wijn in de glazen en voeg een of twee schijfjes appel toe.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
4 dl water -
schil van een halve citroen -
2 kaneelstokjes -
6 kruidnagels -
10 eetlepels suiker -
1 wijnglas cognac -
3/4 liter rode wijn -
1 theelepel kaneelpoeder -
1 wijnglas rode port -
nootmuskaat -
schijfjes appel
schil van een halve citroen -
2 kaneelstokjes -
6 kruidnagels -
10 eetlepels suiker -
1 wijnglas cognac -
3/4 liter rode wijn -
1 theelepel kaneelpoeder -
1 wijnglas rode port -
nootmuskaat -
schijfjes appel
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1061375
Homepage ID
1077555
Smaak
N
Teller
250
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid