Bereidingswijze
Kneed het amandelspijs met 1 ei, citroenrasp en de slagroom tot een soepel mengsel. Vorm hiervan een lange rol van ongeveer 60 cm. Leg de plakjes deeg achter elkaar, zodat de randen elkaar 1 cm overlappen. Druk de deegranden goed op elkaar en rol de randen glad met een deegroller. Er ontstaat ongeveer een lange deeglap van 62 x 10 cm.
Leg de rol amandelspijs in het midden van de deeglap en vouw het deeg rond de amandelspijs. Druk de deegranden goed op elkaar en gebruik eventueel een beetje water. Leg de deegrol op de bakplaat met de naad naar onderen en vorm de rol tot een letter of staaf. Klop 1 ei los met 1 theelepel water en bestrijk de banketletter/-staaf hiermee. Bak het banket in ongeveer 35 minuten lichtbruin en gaar in het midden van de oven.
Leg de rol amandelspijs in het midden van de deeglap en vouw het deeg rond de amandelspijs. Druk de deegranden goed op elkaar en gebruik eventueel een beetje water. Leg de deegrol op de bakplaat met de naad naar onderen en vorm de rol tot een letter of staaf. Klop 1 ei los met 1 theelepel water en bestrijk de banketletter/-staaf hiermee. Bak het banket in ongeveer 35 minuten lichtbruin en gaar in het midden van de oven.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
400 gram amandelspijs -
2 eieren -
1 a 2 eetlepels geraspte citroen of sinaasappelschil -
1 a 2 eetlepel slagroom -
7 a 8 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg
2 eieren -
1 a 2 eetlepels geraspte citroen of sinaasappelschil -
1 a 2 eetlepel slagroom -
7 a 8 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1061369
Homepage ID
1077555
Smaak
N
Teller
188
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200?C graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid