Bereidingswijze
Speculaasplank met meel bestuiven en er stukjes deeg indrukken.
Anders deeg uitrollen en koekjes snijden.
Koekjes op een beboterd bakblik met amandelsnippers bestuiven.
Vervolgens in een matig warme oven(160 graden) bruin en gaar bakken.
Anders deeg uitrollen en koekjes snijden.
Koekjes op een beboterd bakblik met amandelsnippers bestuiven.
Vervolgens in een matig warme oven(160 graden) bruin en gaar bakken.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
400 gram bloem
2,5 theelepel bakpoeder
1,5 theelepel speculaaskruiden
200 gram boter
250 gram bruine basterdsuiker
75 gram amandelsnippers
2,5 theelepel bakpoeder
1,5 theelepel speculaaskruiden
200 gram boter
250 gram bruine basterdsuiker
75 gram amandelsnippers
Hulpmiddelen & keukengerei
Zeef
Speculaasplank
Bakblik
Speculaasplank
Bakblik
Leuke tips
op een leuke schaal presenteren
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Kinderkeuken
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1061275
Homepage ID
1142762
Smaak
A
Teller
503
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bloem zeven en mengen met het bakpoeder.
De speculaaskruiden en het zout.
Basterdsuiker en de (koude)boter toevoegen.
Kneed een soepel deegje en laat dat vervolgens een nacht staan.
Zo trekt de geur van de kruiden in het deeg.
De speculaaskruiden en het zout.
Basterdsuiker en de (koude)boter toevoegen.
Kneed een soepel deegje en laat dat vervolgens een nacht staan.
Zo trekt de geur van de kruiden in het deeg.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid