Bereidingswijze
Rol het deeg uit tot een ca. 3 mm dikke laag. Steek met een uitsteker ovalen uit het deeg en leg ze op een licht ingevette bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak 10 minuten.
Voor de vulling:
Vermeng alle ingredienten in de aangegeven volgorde in een mengkom. Mix het geheel met de klopper tot er een schuimige massa ontstaat.
Smeer de vulling tussen de afgekoelde koekjes en plaats ze 30 minuten in de koelkast.
Ter versiering:
Bestrijk de koekjes met de gesmolten chocolade. Voor de Sinterklaaskoekjes kan u wat kokosrasp als baard op de nog zachte chocolade strooien. Voor de ogen en de neus kan u chocolade of gekleurde suikerbolletjes gebruiken.
Rol de rode en witte marsepein op een met poedersuiker bestrooide werkplaat dun uit. Snij de mutsen, monden en mijters uit en versier hiermee de koekjes. Met de glazuur kan u nog pupillen op de suikerbolletjes aanstippen en op de mijters versieringen spuiten.
Voor de vulling:
Vermeng alle ingredienten in de aangegeven volgorde in een mengkom. Mix het geheel met de klopper tot er een schuimige massa ontstaat.
Smeer de vulling tussen de afgekoelde koekjes en plaats ze 30 minuten in de koelkast.
Ter versiering:
Bestrijk de koekjes met de gesmolten chocolade. Voor de Sinterklaaskoekjes kan u wat kokosrasp als baard op de nog zachte chocolade strooien. Voor de ogen en de neus kan u chocolade of gekleurde suikerbolletjes gebruiken.
Rol de rode en witte marsepein op een met poedersuiker bestrooide werkplaat dun uit. Snij de mutsen, monden en mijters uit en versier hiermee de koekjes. Met de glazuur kan u nog pupillen op de suikerbolletjes aanstippen en op de mijters versieringen spuiten.
Vertel iets leuks over dit recept
Leuke presentjes voor kinderen waar je zeker succes mee zal oogsten.
Ingrediƫnten
Voor het deeg 16 stuks:
250 g gezeefd bloem
? pakje bakpoeder-
250 g zachte boter-
140 g poedersuiker-
1 pakje Vanillesuiker-
150 g geschaafde amandelen-
1 eetlepel melk.
Voor de vulling:
120 g zeer zachte boter-
70 g poedersuiker-
1 pakje vanillesuiker-
2 eetlepels hazelnootpasta
? flesje Dr. Oetker Rumaroma.
Om te besmeren:
250 g gesmolten fondant chocolade.
Ter versiering:
Wat kokosrasp-
Een beetje chocolade of gekleurde suikerbolletjes-
Een beetje rode marsepein-
Een beetje witte marsepein-
Een beetje gesmolten fondant chocolade.
250 g gezeefd bloem
? pakje bakpoeder-
250 g zachte boter-
140 g poedersuiker-
1 pakje Vanillesuiker-
150 g geschaafde amandelen-
1 eetlepel melk.
Voor de vulling:
120 g zeer zachte boter-
70 g poedersuiker-
1 pakje vanillesuiker-
2 eetlepels hazelnootpasta
? flesje Dr. Oetker Rumaroma.
Om te besmeren:
250 g gesmolten fondant chocolade.
Ter versiering:
Wat kokosrasp-
Een beetje chocolade of gekleurde suikerbolletjes-
Een beetje rode marsepein-
Een beetje witte marsepein-
Een beetje gesmolten fondant chocolade.
Hulpmiddelen & keukengerei
Een oven, deegkom,deegroller, garde en een mixer.
Leuke tips
Leg de Sint-Pietkoekjes op een mooie schaal.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1061240
Homepage ID
1086224
Smaak
Z
Teller
1101
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Elektrische oven: 180?C (voorverwarmen)
Gasoven: stand 3 (voorverwarmen).Bereiding:
Voor het deeg:
Meng de bloem en het bakpoeder en zeef het geheel in een mengkom. Voeg de overige ingredienten in de aangegeven volgorde eraan toe en kneed met de mixer de massa tot een glad deeg (met kneedhaken). Laat het deeg gedurende 30 minuten in de koelkast rusten.
Gasoven: stand 3 (voorverwarmen).Bereiding:
Voor het deeg:
Meng de bloem en het bakpoeder en zeef het geheel in een mengkom. Voeg de overige ingredienten in de aangegeven volgorde eraan toe en kneed met de mixer de massa tot een glad deeg (met kneedhaken). Laat het deeg gedurende 30 minuten in de koelkast rusten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid