Bereidingswijze
Kwast de koekholtes van de speculaasplank met rijstemeel in. Druk in elk vormpje een bolletje deeg en schrap er wat te veel
is met de vlakke kant van een mes af.
Keer, als alle holtes zijn gevuld, de plank met een klap op
een werkvlak of tafel, zodat de deegvormpjes eruit vallen.
Leg deze op bakpapier op de bakplaat en bak ze ongeveer 15 min.op 175 graden C.Let op dat de speculaas niet te donker wordt.Laat afkoelen.Je kunt ook het deeg uitrollen en in allerlei vormpjes uitsteken of grote platen bakken en die na het bakken in brokken breken.
is met de vlakke kant van een mes af.
Keer, als alle holtes zijn gevuld, de plank met een klap op
een werkvlak of tafel, zodat de deegvormpjes eruit vallen.
Leg deze op bakpapier op de bakplaat en bak ze ongeveer 15 min.op 175 graden C.Let op dat de speculaas niet te donker wordt.Laat afkoelen.Je kunt ook het deeg uitrollen en in allerlei vormpjes uitsteken of grote platen bakken en die na het bakken in brokken breken.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
300 gram bloem-300 gram boter-150 gram bruine basterdsuiker-10gram speculaaskruiden-mespunt bakpoeder-wat melk-1 volle theelp.zout en rijstmeel of kindermeel om de plank te bestuiven.
Hulpmiddelen & keukengerei
Een oven,speculaasplank, bakpapier.
Leuke tips
Garneer eventueel met hele of gesnipperde, gepelde amandelen.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1060926
Homepage ID
1086224
Smaak
Z
Teller
617
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kneed van alle ingredienten een soepel deeg.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid