Bereidingswijze
Van de marsepein kleine bolletjes vormen en die door cacao
rollen.
Marsepein-variaties :
- Kneed door de helft van de marsepein 1/2-1 theelepel cacao.
Tweekleurige schijfjes:
beide kleuren marsepein uitrollen en op elkaar leggen.De
marsepein met behulp van plasticfolie oprollen en in dunne
plakjes snijden.Dambordjes:
De blanke en bruine cacao tot staafjes snijden. Deze om en om
op elkaar leggen en een beetje aanduwen. In plakjes snijden.
rollen.
Marsepein-variaties :
- Kneed door de helft van de marsepein 1/2-1 theelepel cacao.
Tweekleurige schijfjes:
beide kleuren marsepein uitrollen en op elkaar leggen.De
marsepein met behulp van plasticfolie oprollen en in dunne
plakjes snijden.Dambordjes:
De blanke en bruine cacao tot staafjes snijden. Deze om en om
op elkaar leggen en een beetje aanduwen. In plakjes snijden.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
(500 gr marsepein) -
250 gr gepelde amandelen-
250 gr poedersuiker-
1 theelepel oranjebloesemwater (Turkse specialiteitenwinkel)-
1 eiwit -
cacaopoeder-
cacao.
250 gr gepelde amandelen-
250 gr poedersuiker-
1 theelepel oranjebloesemwater (Turkse specialiteitenwinkel)-
1 eiwit -
cacaopoeder-
cacao.
Hulpmiddelen & keukengerei
Amandelmolen en aluminiumfolie.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1060905
Homepage ID
1086224
Smaak
Z
Teller
450
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De amandelen in een molen op de fijnste stand tot poeder
malen.
De poedersuiker, het oranjebloesemwater en het eiwit toevoegen
en even meemalen.
De marsepein in aluminiumfolie wikkelen en 12 uur in de
koelkast laten rusten.
malen.
De poedersuiker, het oranjebloesemwater en het eiwit toevoegen
en even meemalen.
De marsepein in aluminiumfolie wikkelen en 12 uur in de
koelkast laten rusten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid