Bereidingswijze
Schil twee kleine appelen, haal het klokhuis eruit en prik in elke appel een paar kruidnagelen. Bak de appels vervolgens in een matig verwarmde oven. Verwarm een liter cider heel langzaam, laat het niet koken. Verwarm in een andere pan twee theelepels fijngehakte gember, 60 gram bruine basterdsuiker, wat kaneel en 150 ml water tot de suiker is opgelost. Doe daarna de appels en een in plakjes gesneden sinaasappel in een schaal en giet er de verwarmde cider en het warme kruidenmengsel overheen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
1 liter cider -
2 kleine appelen -
1 sinaasappel -
2 eetlepels fijngehakte gember -
60 gram bruine basterdsuiker -
kaneel -
kruidnagelen
2 kleine appelen -
1 sinaasappel -
2 eetlepels fijngehakte gember -
60 gram bruine basterdsuiker -
kaneel -
kruidnagelen
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1060904
Homepage ID
1077555
Smaak
N
Teller
1899
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid