Bereidingswijze
Meng de bloem met het bakpoeder en zeef dit, zeef ook de basterdsuiker. Roer de boter, vermeng dit met het ei, de suiker en de specerijen en roer dit mengsel tot het schuimig en dik is. Meng dan de bloem erdoor; kneed het deeg en rol het uit tot een dunne lap. Vorm dan de figuren en bak ze in een matig warme oven in ongeveer 15 minuten mooi bruin.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
250 gram bloem -
1 theelepel bakpoeder -
100 gram boter -
1 ei -
2 theelepels kaneelpoeder -
1 theelepel kruidnagelpoeder -
1/2 theelepel nootmuskaat -
100 gram bruine basterdsuiker -
amandelen
1 theelepel bakpoeder -
100 gram boter -
1 ei -
2 theelepels kaneelpoeder -
1 theelepel kruidnagelpoeder -
1/2 theelepel nootmuskaat -
100 gram bruine basterdsuiker -
amandelen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1060903
Homepage ID
1077555
Smaak
A
Teller
237
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid