Bereidingswijze
Chocolade au bain marie laten smelten. Met mixer boter (op kamertemperatuur)luchtig kloppen.
Koffie in 1 eetlepel heet water oplossen.
Boter en koffie door chocolade mengen. Massa van vuur halen en in spuitzakscheppen. Op bakpapier kleine rozetjes spuiten.
Koffie in 1 eetlepel heet water oplossen.
Boter en koffie door chocolade mengen. Massa van vuur halen en in spuitzakscheppen. Op bakpapier kleine rozetjes spuiten.
Vertel iets leuks over dit recept
De massa kan ook in vorm van een letter gespoten worden, leuk met sinterklaas.
Ingrediƫnten
500 gram pure chocolade
150 gram roomboter
? eetlepel oploskoffie
chocoladekoffieboontjes
150 gram roomboter
? eetlepel oploskoffie
chocoladekoffieboontjes
Hulpmiddelen & keukengerei
Spuitzak met kartelspuitje en
bakpapier, een kokpot, bakpapier en een klein pannetje.
bakpapier, een kokpot, bakpapier en een klein pannetje.
Leuke tips
Garneren met koffieboontje.
Tip: Eventueel garneren met garneeramandelen.
Tip: Eventueel garneren met garneeramandelen.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1060875
Homepage ID
1086224
Smaak
R
Teller
1309
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Chocolade au bain marie laten smelten. Met mixer boter (op kamertemperatuur)luchtig kloppen.Au bain marie: Vul een pan met water en hang er een kleiner pannetje in. Breng het water aan de kook en doe de chocolade in stukjes in het kleinere pannetje. Smelt de chocolade al roerend met een houten lepel.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid