Bereidingswijze
Smeer een bakplaat in. rol het deeg uit tot een plak van 1 cm dik en leg het op de bakplaat. druk er de amandelen in. Bak de speculaar even onder het midden van de oven in 20-25 minuten gaar. Laat de koek afkoelen op de bakplaat zodat de koek stevig wordt. Breek de speculaas in stukken.
Vertel iets leuks over dit recept
Overheerlijk>
Ingrediƫnten
100 gram boter-
200 gram zelfrijzend bakmeel-
125 gram bruine basterdsuiker-
snufje zout-
2 eetlepels melk-
1 eetlepel koekkruiden-
25 gehalveerde amandelen.
200 gram zelfrijzend bakmeel-
125 gram bruine basterdsuiker-
snufje zout-
2 eetlepels melk-
1 eetlepel koekkruiden-
25 gehalveerde amandelen.
Hulpmiddelen & keukengerei
Een oven, keukenmachine, plastikfolie en een bakplaat.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1060867
Homepage ID
1086224
Smaak
Z
Teller
707
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Doe alle benodigdheden, behalve de amandelen, in de keukenmachine en maak er een soep deeg van met de sikkelmessen. verpak het deeg in plastic folie en leg het een half uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170? C.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid