Speculaas-appeltaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 11/12/2003 - 16:15
Bereidingswijze
2)Mix de boter,bruine basterdsuiker,vanille suiker,wat citroensap,goed.Doe er 1 ei maak en maak er een smeuige massa van. Maak het zelfrijzend bakmeel los en meng daar de koek/speculaaskruiden door.Kan meer naar smaak. Goed mixen tot een mooi glad geheel. 3)neem ? van het deeg om de bodem+zijkanten van de vorm te bedekken. 4)Neem een bord of kom voor de amandelspijs en meng er 1 ei doorheen. Smeer dit geheel uit over de bodem. 5) Verdeel hierover de inhoud van de kom met appels. 6) En eindig met weer een laagje deeg. Erg lekker is om dit helemaal plat te rollen maar ook de standaard repen is ook goed. 7) bestrijk de taart met 'n ? ei Laat de taart in 60 minuten gaar worden!.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Echt een heerlijk recept , je zult er veel complimenten voor krijgen!.


Ingrediƫnten
-1 kg goudreinetten-
-100 gr rozijnen/krenten-
-100 amandelen-
-pakje spijs (baukje)-
-250 gr (room)boter/margarine of
bona bakgraag is ook erg lekker!
-250 gr bruine basterdsuiker
-250 gr zelfrijzend bakmeel
-2 eetl. koek en speculaaskruiden (busje van Silvo)
-kaneelpoeder
-1 zakje vanillesuiker of enkele druppels
vanille essence
-citroensap
-ca. 2? ei
- 2 el custard
-scheutje melk-wat bloem en vet voor de deegvorm.
Hulpmiddelen & keukengerei
Een oven, deegkom, garde, mixer, een deegroller en een deegvorm.
Leuke tips
Tip:
I.pv. rozijnen/krenten en geprakte amandelen,zou je ook 1 zakje studentenhaver aan de blokjes appel kunnen toevoegen. Om de taart te versieren,zou je hele gewassen amandelen kunnen nemen.
Ziet er dan net zo uit als gevulde speculaas.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1060862
Homepage ID
1086224
Smaak
Z
Teller
34884
Waardering aantal
2
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
436
Aantal reacties
8
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Schil de appels en maak er blokjes van. Doe deze in een grote kom en besprenkel de appelblokjes met citroensap om verkleuren te voorkomen. Strooi er kaneel over heen. doe er 2 eetlepels custard met een scheutje melk door en de rozijnen/krenten en de amandelen (fijn gemaakt) er doorheen, goed hutselen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ghislaine000
Gelegenheid