Bereidingswijze
De boter en slagroom in steelpan op laag vuur verwarmen tot mengsel goed heet is. Van vuur af de in stukjes chocolade toevoegen en al roerende laten smelten. Speculaaskruiden en eventueel de likeur toevoegen. Mengsel in koelkast stevig laten orden. Van het mengsel 40 balletjes vormen en deze door de cacaopoeder rollen.
Ingrediƫnten
voor 40 stuks: 75 gram boter
3/4 dl slagroom
250 gram pure chocolade
10 gram speculaaskruiden en eventueel 2 eetlepels speculaaslikeur
cacaopoeder.
3/4 dl slagroom
250 gram pure chocolade
10 gram speculaaskruiden en eventueel 2 eetlepels speculaaslikeur
cacaopoeder.
Leuke tips
In de koelkast blijven de truffels zeker 3 dagen goed. rol ze wel pas vlak voor serveren door de cacaopoeder, in de koelkast wordt het cacao-laagje snel vochtig.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1060789
Homepage ID
1203655
Smaak
Z
Teller
1411
Drank
Uit
Bookmarked
18
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid