Bereidingswijze
Klop het mengsel met een garde tot het glad en luchtig is. Doe alles in een spuitzak en spuit de massa in lange repen op een koude schotel. Plaats de schotel in de koelkast en laat de repen in een paar uur volkomen koud worden. Stamp of maal de speculaas tot een gelijkmatig fijn kruim. Snij de roomtruffels in stukjes van plm 4 cm. Wentel ze een paar keer door de speculaaskruimels. Bewaar ze in de koelkast. Vlak voor het serveren eerst door cacao wentelen en dan door poedersuiker.
Aantal personen
32.00
Vertel iets leuks over dit recept
Roomtruffels gepaneerd met het kruim van speculaas. Een heerlijke en verrassende traktatie voor de komende Sinterklaas. Een recept van Hans Belterman.
Ingrediƫnten
Voor plm. 32 stuks:
2 dl slagroom - 1 groot vanillestokje - 200 gr suiker - 250 gr roomboter op kamertemperatuur - 250 gr banketbakkers speculaas - 1 theel cacaopoeder - 2 theel poedersuiker
2 dl slagroom - 1 groot vanillestokje - 200 gr suiker - 250 gr roomboter op kamertemperatuur - 250 gr banketbakkers speculaas - 1 theel cacaopoeder - 2 theel poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
garde - spuitzak met grote spuitmond
Leuke tips
lekker bij koffie of thee
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1060694
Homepage ID
886977
Smaak
Z
Teller
2074
Bron
Hans Belterman
Drank
Uit
Bookmarked
20
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
N.B. Hou rekening met een paar uur koeltijd!!
Snij het vanillestokje in de lengte doormidden. Breng de room met het vanillestokje aan de kook en laat plm. 15 min zachtjes koken. Haal het vanillestokje uit de room. Schraap het merg eruit en voeg dit samen met de suiker bij de room. Blijf zolang roeren tot de suiker is opgelost. Neem de pan van de warmtebron en roer de boter erdoor. Blijf roeren tot de boter goed is opgenomen. Laat het mengsel op een koele plek (liefst niet in de koelkast) in plm. 1 uur koud worden.
Snij het vanillestokje in de lengte doormidden. Breng de room met het vanillestokje aan de kook en laat plm. 15 min zachtjes koken. Haal het vanillestokje uit de room. Schraap het merg eruit en voeg dit samen met de suiker bij de room. Blijf zolang roeren tot de suiker is opgelost. Neem de pan van de warmtebron en roer de boter erdoor. Blijf roeren tot de boter goed is opgenomen. Laat het mengsel op een koele plek (liefst niet in de koelkast) in plm. 1 uur koud worden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid