Muffins

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 11/07/2003 - 23:28
Bereidingswijze
Doe de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom en schep goed door elkaar.Doe de basterdsuiker, de vanillesuiker, het ei en de karnemelk in een andere kom en klop met een garde tot een glad mengsel. Roer er de gesmolten boter door. Schep er in een paar tellen het bloemmengsel en de vulling naar keuze door. Het beslag moet niet helemaal glad zijn en mag er wat "rommelig" uitzien; dan rijzen de muffins beter. Schep de muffins in papieren bakjes of in een ingevette muffinplaat (al of niet in papieren bakjes) en laat ze in circa 20 minuten in de oven gaar en goudbruin worden.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
zowel voor kinderen
als voor volwassenen
Ingrediƫnten
150 g bloem, 2 th. bakpoeder. mespunt zout, 2 eetl. basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 ei, 1/8 l karnemelk, 25 g boter, vulling naar keuze.
Hulpmiddelen & keukengerei
kom, papierenbankjes of muffinplaat

De VULLINGS staan onder serveertips.
Leuke tips
vulling: voor KINDEREN: schep 1 eetlepel cacaopoeder door de bloem en schep 50 gram grofgehakte chocolade door het beslag.
VULLING: schep 100 g uitgebakken en verkruimeld ontbijtspek en 100 g grofgeraspte of in blokjes gesneden kaas door het beslag en laat de suiker achterwege.
VULLING: Schep 100 g in blokjes gesneden gekookte ham en 2 eetlepels fijngesneden olijven zonder pit door het beslag en laat de suiker achterwege.
VULLING: Schep 2 flinke eetlepels rozijnen door het beslag.
VULLING: Schep 1 flinke eetlepel grofgehakte walnoten of hazelnoten en 2 eetlepels in stukjes gesneden gedroogde abrikozen door het beslag.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1060162
Homepage ID
909597
Smaak
A
Teller
2474
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de over voor op 200C.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
rdouwes
Gelegenheid