Pikante mosselen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 07/08/1998 - 10:44
Bereidingswijze
Hak de courgette, de middelgrote ui, de paprika en Spaanse peper heel fijn. Fruit alles in een pan samen met de kappertjes en de tomatenpuree in de olijfolie op een laag vuur glazig. Voeg er de azijn, 1 dl. gezeefd kookvocht, het laurierblaadje en de suiker, peper en zout aan toe. Laat dit circa 15 min. op een laag vuur koken tot een dikke saus ontstaat. Voeg indien nodig iets kookvocht toe. Verwijder van alle mosselen de bovenste schelp. Leg de mosselen op een schaal. Roer door de saus 1 eetl. peterselie fijngehakt, en giet deze over de mosselen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mosselen met een pikante vulling van paprika en Spaanse peper.
Ingrediƫnten
4 kg. schoongemaakte mosselen
2 1/2 dl. droge witte wijn
1 kleine prei in ringen
1 kleine ui in stukken
6 takjes peterselie
4 takjes slderij
1 courgette a 200 gr.
1 middelgrote ui
1/2 rode paprika zonder zaadlijsten
1 rode Spaanse peper zonder zaadlijsten
1 eetl. kappertjes
2 eetl. tomatenpuree
3/4 dl. olijfolie
2 eetl. azijn
1 laurierblaadje
1 theel. suiker
zout
peper
1 eetl. peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
-
Leuke tips
Warm of koud serveren.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
106
Homepage ID
305
Smaak
P
Teller
2371
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kook de mosselen samen met de wijn, prei, ui, peterelie, selderij en een snufje peper onder af en toe omschudden circa 5 min. tot alle mosselen open en gaar zijn. Verwijder de dichte mosselen. Veerwijder de mosselen uit de pan en houd ze warm. Zeef het kooknat.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
speedy