Bereidingswijze
Snijd de augurkjes op 1/4 deel door.
Maak een dubbele knoop in een stukje touw en laat een stukje van ongeveer 10 centimeter hangen.
Rijg het grote stukje augurk met het ronde uiteinde tegen de knoop aan.
Rijg vervolgens de bolletjes kaas eraan.
Rijg het korte stukje augurk met het snijvlak tegen de kaas aan (dat is de kop).
Steek de naald om het stukje augurk terug naar het eerste blokje kaas.
Leg nu een knoop in het touw en knip het af.
Vouw de krop sla open en leg de rupsjes erin.
Maak een dubbele knoop in een stukje touw en laat een stukje van ongeveer 10 centimeter hangen.
Rijg het grote stukje augurk met het ronde uiteinde tegen de knoop aan.
Rijg vervolgens de bolletjes kaas eraan.
Rijg het korte stukje augurk met het snijvlak tegen de kaas aan (dat is de kop).
Steek de naald om het stukje augurk terug naar het eerste blokje kaas.
Leg nu een knoop in het touw en knip het af.
Vouw de krop sla open en leg de rupsjes erin.
Vertel iets leuks over dit recept
Hartige traktatie
Ingrediƫnten
Een blok jonge kaas
bolletjesmes
kleine augurkjes
paktouw en een dikke naald
krop sla
dipsaus naar keuze
bolletjesmes
kleine augurkjes
paktouw en een dikke naald
krop sla
dipsaus naar keuze
Leuke tips
De kinderen kunnen ze aan de uiteinden van de touwtjes eruit trekken.
De slabladeren kunnen worden opgerold en net als de kaas en de augurk met een dipsausje worden opgeknabbeld.
De slabladeren kunnen worden opgerold en net als de kaas en de augurk met een dipsausje worden opgeknabbeld.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Kinderkeuken
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1059814
Homepage ID
302006
Smaak
H
Teller
1073
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Haal met het mesje bolletjes uit de kaas.
Reken per persoon ongeveer 5 bolletjes.
Reken per persoon ongeveer 5 bolletjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid