Bereidingswijze
Laat het een keer rijzen en vorm er dan een langwerpig brood van.
Vorm de staart en de kop tot een punt.
Knip met een schaar de bek open en duw beide helften een beetje van elkaar.
Trek op de rug een lange reep omhoog en maak er met een schaar inkepingen in.
Trek de voor- en achterpoten (rudimentair) naar buiten, door tussen duim en wijsvinger een stukje deeg een aantal keren te draaien.
Vorm de oortjes op dezelfde wijze.
Druk krenten op de plaats van de ogen.
Bestrijk het geheel met eigeel.
Leg het dier in S-vorm op de bakplaat en laat het voor de laatste maal rijzen.
Bak het brood op gewone wijze gaar en bruin.
Vorm de staart en de kop tot een punt.
Knip met een schaar de bek open en duw beide helften een beetje van elkaar.
Trek op de rug een lange reep omhoog en maak er met een schaar inkepingen in.
Trek de voor- en achterpoten (rudimentair) naar buiten, door tussen duim en wijsvinger een stukje deeg een aantal keren te draaien.
Vorm de oortjes op dezelfde wijze.
Druk krenten op de plaats van de ogen.
Bestrijk het geheel met eigeel.
Leg het dier in S-vorm op de bakplaat en laat het voor de laatste maal rijzen.
Bak het brood op gewone wijze gaar en bruin.
Vertel iets leuks over dit recept
Thema Ridder- of prinsessenfeest, halloween, sprookjes.
Ingrediƫnten
Witbroodmix
krenten
losgeklopt eigeel
Hulpmiddelen & keukengerei
cocktailprikkers of stevig karton
Leuke tips
Steek stukjes karton of cocktailprikkers in de bek als tanden.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Kinderkeuken
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
1058264
Homepage ID
302006
Smaak
A
Teller
4985
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bereid het deeg zoals op de verpakking staat aangegeven voor een groot brood.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid