Potatis och Matjessilterrin med Brynt Smor

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/05/2003 - 14:30
Bereidingswijze
Mix creme fraiche med 2/3 van de haring. Meng hierdoor de bieslook. Bedek de bodem van de vorm med brood. Snij aardappelen in plakken en verdeel hierover samen med de rest van de haring. Smelt de gelatine en meng zo'n 3 dl hiervan samen met het haring/creme fraiche mengsel. Roer goed door en meng dan de rest van de gelatine erdoor. Verdeel dit over de ingredienten in de vorm en zet in de koelkast tot het mengsel stijf is.
Aantal personen
40.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een recept voor een Zweeds buffet. Ook perfect voor de Zweedse midzomer picnic.
Ingrediƫnten
1 kg Nieuwe Aardappelen
Wit Brood zonder korst
2 liter Creme Fraiche
0,5-1 kg Haring
15 bladen Gelatine
Bieslook
Rode Ui
Boter
Hulpmiddelen & keukengerei
Terrinevorm
Leuke tips
Snijd in plakken en daarna in vierkanten van 5x5 cm. Leg op een groot bord en garneer met gehakte rode ui en bieslook. Smelt boter in een pan en serveer apart.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Scandinavisch
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1054894
Homepage ID
38166
Smaak
H
Teller
3160
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kook de aardappelen. Hak de ui en bieslook fijn. Snij de haring in stukken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
heresannie
Gelegenheid