Hartige cake van de kleine chef.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 08/30/2003 - 18:22
Bereidingswijze
Vraag aan een volwassene om de oven voor te verwarmen op th.6 (180?C). Gebruik het penseel om de bakvorm in te strijken met een beetje olie. Doe de klomp boter in de schaal en zet ze bij een radiator zodat de boter mals wordt (? 10 min.). Voeg er de bloemsuiker aan toe, klop het geheel goed op en breek een ei in een kom. Let erop dat er geen schelpdeeltjes meer in zitten en doe het in de schaal. Klop alles goed op. Doe hetzelfde met het andere ei. Klop alles nogmaals op en voeg er dan de bloem, de hagelslag en de melk aan toe onder voortdurend roeren met een houten lepel. Roer nog een beetje.

Doe het deeg in de vorm. Vraag aan een volwassene om de cake in de oven te zetten. Bak hem 35 min. in een warme oven: het deeg moet goed gezwollen zijn. Vraag aan een volwassene om de cake uit de vorm te halen op een bakrooster. Laat hem afkoelen. Strooi er voor het opdienen bloemsuiker over met een zeef en geniet van deze verse cake samen met je familie of vrienden.

Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
150 g boter

150 g zelfrijzende bloem

120 g griessuiker

100 g pure hagelslag

10 cl volle melk

2 eieren

2 soeplepels bloemsuiker

1/2 soeplepel arachideolie


Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Kinderkeuken
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1050936
Homepage ID
1195515
Smaak
A
Teller
1461
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
basma95
Gelegenheid