Berglandschap met chocolade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 08/30/2003 - 18:13
Bereidingswijze
Breek de chocolade in kleine stukken en laat ze smelten in een warmwaterbad of in de microgolfoven. Giet in een slakom de kastanjecreme, de griessuiker, de zachte boter en de gesmolten chocolade. Meng alles voorzichtig: de massa moet heel homogeen zijn.
Geef het deeg de vorm van een grote bol en leg hem op een ijsgekoelde dienschotel. Laat de kinderen deze massa kneden tot een berglandschap.
Om te glaceren: Meng het citroensap en de bloemsuiker, totdat de suiker volledig opgelost is. De bereiding moet wit en stroperig zijn. Giet over de toppen van de bergen als eeuwige sneeuw.
Als dit klaar is, laat tenminste 2 uur of tot aan het opdienen opstijven in de koelkast
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
citroensap

125 g pure chocolade

125 g zachte boter

6 soeplepels bloemsuiker

500 g kastanjecreme met vanille (in blik)

50 g ultrafijne griessuiker S2

Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1050934
Homepage ID
1195515
Smaak
A
Teller
396
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
basma95
Gelegenheid