zelfmaak chips

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 08/24/2003 - 13:20
Bereidingswijze
schil de aardappels
snij ze door midden en begin vanuit het midden waar het glad is dunne plakjes te schaven doe dat met beide aardappels
meng het water met het zout en laat de aardappelschijvjes daar een uur in weken
laat ze dan goed drogen en frituur ze tot ze geelgoud kleurig zijn doe er evt nog een klein beetje zout op ztrooien en laat het op een stuk keukenrol uitlekken
Aantal personen
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
lekkere chips
Ingrediƫnten
2 aardappels
bakje water
2 el zout
Hulpmiddelen & keukengerei
kaasschaaf
keukenrol
frituurpan/gewone pan gevuld met olie
Leuke tips
de pittige dipsaus erbij of een beetje kaas erover laten smelten of wat chocolade erover laten smelten
leuk in een mooi zakje voor een kindertraktatie
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1050122
Homepage ID
1190126
Smaak
Q
Teller
2482
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
22
Aantal reacties
6
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
icequeen1155
Gelegenheid