Bereidingswijze
Was de prei en snij deze in kleine stukjes
snij de zilveruitjes door de helft
Maak de knoflooknagels klein.
Kook de zilveruitjes tot ze zacht zijn in boter,zorg dat ze niet bruin worden.
Voeg tarwemeel toe.
Voeg water,bouillon en kruiden naar smaak toe.
Laat dit mengsel koken tot het gaar is.
Meng het mengsel goed door elkaar met een staafmixer.
Voeg de creme en het rendiervlees (in kleine stukjes gesneden)toe.
Verwarm het mensel.
Strooi tot slot fijngehakte peterselie op de soep.
snij de zilveruitjes door de helft
Maak de knoflooknagels klein.
Kook de zilveruitjes tot ze zacht zijn in boter,zorg dat ze niet bruin worden.
Voeg tarwemeel toe.
Voeg water,bouillon en kruiden naar smaak toe.
Laat dit mengsel koken tot het gaar is.
Meng het mengsel goed door elkaar met een staafmixer.
Voeg de creme en het rendiervlees (in kleine stukjes gesneden)toe.
Verwarm het mensel.
Strooi tot slot fijngehakte peterselie op de soep.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Om eens iets speciaals te koken,een verrassing voor de gasten aan tafel.
Ingrediƫnten
350 gr.prei
1dl.zilveruitjes
2 knoflooknagels
1 eetlepel boter
2 eetlepels tarwemeel
10dl.water
1dl.bouillon
0,5 theelepel zwarte peper (fijne)
0,5 theelepel zout
2dl.creme fraiche
1 pakje koud rookrendiervlees
1dl.peterselie
1dl.zilveruitjes
2 knoflooknagels
1 eetlepel boter
2 eetlepels tarwemeel
10dl.water
1dl.bouillon
0,5 theelepel zwarte peper (fijne)
0,5 theelepel zout
2dl.creme fraiche
1 pakje koud rookrendiervlees
1dl.peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
Kookpan
Leuke tips
Te serveren met vers knapperig stokbrood
og gevulde warme kaaspasteitjes.
og gevulde warme kaaspasteitjes.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Scandinavisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1050112
Homepage ID
1087851
Smaak
P
Teller
1266
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verse ingredienten inkopen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid