zalmschelpen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 07/08/1998 - 10:24
Bereidingswijze
Laat de vis uitlekken. Zeef het pocheervocht en laat dit op een hoog vuur circa 5 min. inkoken. verwijder het vel en de graten van de vis.
Verdeel de vis in stukjes.
Maak een saus door in een pan 20 gr. boter te smelten. Fruit hierin de kerriepoeder circa 2 min. Voeg al roerende de bloem toe en blijf roeren tot een glad mengsel ontstaat. Giet er, al roerende, 3 dl. pocheervocht bij. Laat de saus op een laag vuur nog circa 10 min. zachtjes doorkoken.
Roer de eierdooier los met 3/4 liter wittw wijn. Giet dit al roerende bij de saus. Laat het enkele min. inkoken. Neem de saus van het vuur en klop er 10 gr. boter door. Giet een kwart deel van de saus in de schelpen of schaaltjes.
Verdeel er de vis over en leg er 4 gote garnalen op. Giet er de rest van de saus over. Zet de schelpen onder de gril en gratineer ze in ongeveer 1 min. lichtbruin.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Warm voorgerecht van gepocheerde zalm, garnalen en ei.
Ingrediƫnten
4 dl. water
1 3/4 dl. droge witte wijn
1/4 kleine ui
1 schijfje wortel
1 takje peterselie
3 druppels citroensap
zout
peper
600 gr. schoongemaakte zalm
30 gr. boter
1 theel. kerriepoeder
20 gr. bloem
1 eierdooier
4 grote garnalen
Hulpmiddelen & keukengerei
Gril
4 Schelpen of ovenvaste schaaltjes
Leuke tips
-
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
105
Homepage ID
305
Smaak
N
Teller
1303
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de gril voor
Breng in een pan het water samen met 1 dl. wijn, de ui, wortel, peterselie, het citroensap en peper en zout aan de kook. Pocheer hierin op een laag vuur de zalm in circa 10 min. gaar.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
speedy