Bereidingswijze
ik vind het moeilijk om hoeveelheden aan te geven omdat ik met kruiden e.d. altijd op gevoel werk.
ik heb een wekpot van een halve liter inhoud. eerst doe ik hier een laag azijn in en dan doe ik de pot ongeveer tot de helft vol met olijfolie (eerste persing). het is handig om de azijn eerst te doen, want dan mengen de olie en de azijn zich makkelijker. daar voeg ik veel italiaanse kruiden aan toe, peper en zout naar smaak. belangrijk zijn voor de smaak vooral de uien en de knoflook. daarom zijn verse knoflook en sjalotjes het beste. ik gebruik zo'n 4 tenen knoflook en ook 4 a 5 sjalotjes. die snij ik fijn (staafmixer met hakmes is ideaal) en doe ik bij de olie. dit roer ik door elkaar en zet ik in de koelkast. ik roer het elke dag even door om de smaak goed in de olie te laten trekken. doordat de olie bovenop gaat drijven is het heel lang houdbaar. het zelfde geld overigens voor potjes pesto die al geruime tijd open zijn. door er een laagje olijfolie op te gieten kun je het langer bewaren. de olie sluit als het ware af.
ik heb een wekpot van een halve liter inhoud. eerst doe ik hier een laag azijn in en dan doe ik de pot ongeveer tot de helft vol met olijfolie (eerste persing). het is handig om de azijn eerst te doen, want dan mengen de olie en de azijn zich makkelijker. daar voeg ik veel italiaanse kruiden aan toe, peper en zout naar smaak. belangrijk zijn voor de smaak vooral de uien en de knoflook. daarom zijn verse knoflook en sjalotjes het beste. ik gebruik zo'n 4 tenen knoflook en ook 4 a 5 sjalotjes. die snij ik fijn (staafmixer met hakmes is ideaal) en doe ik bij de olie. dit roer ik door elkaar en zet ik in de koelkast. ik roer het elke dag even door om de smaak goed in de olie te laten trekken. doordat de olie bovenop gaat drijven is het heel lang houdbaar. het zelfde geld overigens voor potjes pesto die al geruime tijd open zijn. door er een laagje olijfolie op te gieten kun je het langer bewaren. de olie sluit als het ware af.
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
perfecte dressing voor salades bij italiaanse gerechten.
Ingrediƫnten
uien, liefst sjalotten/rode uien
versgeperste knoflook
olijolie
kruidenazijn (dragon of knoflooksmaak)
italiaanse kruiden, zoals dragon/tijm/oregano
peper
zout
versgeperste knoflook
olijolie
kruidenazijn (dragon of knoflooksmaak)
italiaanse kruiden, zoals dragon/tijm/oregano
peper
zout
Hulpmiddelen & keukengerei
geen
Leuke tips
geen
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
104905
Homepage ID
2083
Smaak
N
Teller
1793
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
aanschaf van een wekpot (gewoon bij Blokker of de Xenos verkrijgbaar)omdat ik geen zin heb om elke keer opnieuw dressing voor mijn salades te maken, maak ik eens in de zoveel tijd een grote pot. dan kan ik de dressing gewoon bewaren in de koelkast en pakken wanneer ik hem nodig heb.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht