Bereidingswijze
- roer de eierdooiers met de suiker tot room
- meng er de gesmolten boter onder ( niet warm)
- voeg er de gezeefde bloem aan toe
- voeg er de hagelslag aan toe
- klop het eiwit tot sneeuw en meng voorzichtig onder het deeg
- vul de vormpjes voor de grote helft met het deeg
- bak in een voorverwarmde heteluchtoven op ongeveer 175?C gedurende ongeveer 25 min
- laat afkoelen op een taartrooster
- meng er de gesmolten boter onder ( niet warm)
- voeg er de gezeefde bloem aan toe
- voeg er de hagelslag aan toe
- klop het eiwit tot sneeuw en meng voorzichtig onder het deeg
- vul de vormpjes voor de grote helft met het deeg
- bak in een voorverwarmde heteluchtoven op ongeveer 175?C gedurende ongeveer 25 min
- laat afkoelen op een taartrooster
Vertel iets leuks over dit recept
lekkere cakejes voor de kinderen
Ingrediƫnten
voor ongeveer 25 cakejes: 5 eieren ( ongeveer 300 gr),zelfrijzende bloem ( gewone bloemmet bakpoeder)- suiker en boter ook hetzelfde gewicht van de eieren, 100 gr hagelslag fondant
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer
papieren cakevormpjes
oven
papieren cakevormpjes
oven
Leuke tips
Je kan deze cakejes ook maken met geraspte appel.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Kinderkeuken
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1048629
Homepage ID
857302
Smaak
Z
Teller
3931
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- smelt de boter
- weeg alles af volgens het gewicht van de eieren, alleen de hagelslag is maar 100 gr
- leg de papieren vormpjes op een bakplaat ( niet invetten )
- weeg alles af volgens het gewicht van de eieren, alleen de hagelslag is maar 100 gr
- leg de papieren vormpjes op een bakplaat ( niet invetten )
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid