Bereidingswijze
Laat de krieken uitlekken, giet het sap in een steelpannetje met het glas Banyuls. Laat tot de helft inkoken. Maak kruisvormige inkervingen in het vel van de eendenfilets. Leg in een hete pan (zonder vetstof) de filets op hun velkant en bak ze 5 minuten op elke kant (voor rozig vlees). Verpak ze in aluminiumpapier. Bind de ingedikte saus met zetmeel en voeg de krieken toe. Kruid met peper en zout en breng aan de kook. Snijd de filets overlangs, vang de jus op en giet bij de saus. Schik de sneetjes op borden en overgiet met hete saus. Meteen opdienen met frietjes of kroketten.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
kersen: 0,50 bokaal
maiszetmeel: 1 soeplepel
eendenfilets: 2
peper en zout
zoete wijn Banyuls :0,50 glas
maiszetmeel: 1 soeplepel
eendenfilets: 2
peper en zout
zoete wijn Banyuls :0,50 glas
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1048250
Homepage ID
346587
Smaak
A
Teller
2072
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid