Mascarponemousse met aardbeien

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 08/05/2003 - 18:45
Bereidingswijze
De dag zelf:
Zet de ringen op de borden.Pak de randen van de folie beet en licht de mousse uit de ringen.Verwijder voorzichtig de folie.
Werk af met een paar plakjes aarbei en verse muntblaadjes.
Lepel er wat coulis rond en bestrooi vlak voor het opdienen met poedersuiker.Geef er een kletskop of een ander koekje bij
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
250 gram mascarpone
60 gram fijne suiker
3 eierdooiers
5 centiliter amaretto
1/4 liter room
250 gram aardbeien
poedersuiker
aardbeiencoulis
4 amandelkletskoppen
verse muntblaadjes

4 ringen van 7 centimeter doormeter
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1048248
Homepage ID
346587
Smaak
A
Teller
2723
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De dag voordien:

Doe de eierdooiers in een kom en klop ze samen met de suiker en de amaretto tot het mengsel bijna wit is.Klop er de Mascarpone door.
Klop de room stijf en spatel deze door het Mascarponemengsel.
Spoel de aardbeien,droog ze af en verwijder de kroontjes.Halveer ze en snij grote exemplaren in plakjes.Hou wat plakjes apart om te garneren.
Bekleed de ringen met plasticfolie.Schik de aardbeien met het snijvlak naar buiten in de ringen.Vul aan met de mousse en druk lichtjes aan.Zet onafgedekt,tenminste 12 uur in de koelkast.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
nana_c
Gelegenheid